gyermek Vérvétel

és széles körű laborvizsgálatok a krokiban. MÁR FELNŐTTEKNEK IS!

Fájdalommentes vérvétel gyermekeknek és felnőtteknek érzéstelenítéssel, akár az esti órákban is, éhezés nélkül.

A gyermekem a vérvétel után a kocsiba beülve azt kérdezte:

“Ugye jövünk holnap is?” Szerintem ez mindent elmond!

LABOR beutaló nélkül

Magán vérvétel gyerekeknek, ahol nincs szükség beutalóra. Válasszon laborcsomagjaink közül!

Minden egy helyen

Ételallergia tesztek, genetika, székletvizsgálatok vagy mikrobiológia? Szinte mindenben tudunk segíteni!

Gyermekbarát módszerEK

Megértjük, ha szorong, utálja a vérvételt. Minden megteszünk azért, hogy jó élmény legyen!

Már FELNŐTTEK IS JÖHETNEK

0-100 éves korig vállaljuk a vérvételt és a laborvizsgálatok elvégzését. Érzéstelenítéssel, kedves kollégákkal várjuk!

EGYEDÜLÁLLÓ FELNŐTTKÉNT IS JÖHET

családi vérvételi pontként is működünk

Sok szülő jelezte, ő is szívesen járna hozzánk vérvételre, vagy adna le széklet, vizelet stb. mintát.

Ez mostantól lehetséges, időpontot ugyanúgy foglalhat a laborba saját magának! Jöhet egyedülálló felnőttként, vagy gyerekes szülőként is. Részleteket a felnőtt vérvételről itt talál.

Gyermek vérvétel budapesten

Szakítunk a szokásokkaL: jöhet este is!

A Krokiban nem a “mi így szoktuk” nézetet valljuk: ezért nálunk nem kell feleslegesen éhgyomorra jönni, és munkaidő után is van vérvétel, hogy a szülőknek ne okozzon munkahelyi problémákat.

rengeteg gyermek laborvizsgálat és teszt egy helyen (széklet, vizelet, vér, egyéb mintavétel stb.)

vérvétel gyermekek részére újszülött kortól lehetséges (bármilyen életkorban, felnőttektől is veszünk vért), beutaló nélkül

gyermekbarát vérvétel érzéstelenítéssel

utólagos (pót) vizsgálatkérés tartalék vérmintából, online fizetéssel (emiatt ne jöjjön be, írjon emailt)

teljes laborvizsgálati paletta kimondottan gyermekekre specializálva

Nem szeret várakozni, sorban állni? Szorong a vérvételnél? Fáj a szúrás gyermekének? Akkor jöjjön a Krokiba, mi megpróbáljuk jó és barátságos emlékké tenni az egészet.

gyerek vérvétel

áraink

teljes laborvizsgálati paletta

Magárendelőnkben IgG ételallergiateszteket nem végzünk, mert szakmaiatlannak tartjük. Ezen kívül szinte minden vizsgálat elérhető nálunk, mert számos laborral szerződésben állunk: Synlab, Corden lab, Spektrum lab, Primalab, Debreceni Egyetem genetikai labor stb. Laborvizsgálataink listájában könnyedén megnézheti, milyen vizsgálatok kérhetők.


Vérvételre vagy mintaleadásra csak online foglalhat időpontot, a vérvétel díját előre kell kifizetnie. Az összes kért labor árát pedig a helyszínen kell kifizetnie, de egyedülálló, profi árkalkulátorunk segítségével könnyen össze tudja adni, mennyibe fog kerülni az összes kért laborvizsgálat. Vagy van egyszerűbb megoldás is: válassza ki akciós, komplett laborvizsgálati csomagjainkat!


Rengeteg egészségpénztárral is szerződve vagyunk, így feléjük elszámolhatja a laborvizsgálatok árát.

Miért válassza

a kroki magán gyermekrendelőt?

rengeteg gyermek laborvizsgálat és teszt egy helyen (széklet, vizelet, vér, egyéb mintavétel stb.)

vérvétel gyermekek részére újszülött kortól 19 éves korig

gyermekbarát vérvétel érzéstelenítéssel

utólagos (pót) vizsgálatkérés tartalék vérmintából, online fizetéssel

teljes laborvizsgálati paletta

egyszerű, ingyenes a parkolás a kertben

nem kell szabadságot kivennie – akár este is jöhet vérvételre

tapasztalt szakápolóink veszik le a vért

nem kell mindenkinek éhgyomorra jönnie

A Kroki magán gyermekrendelőt és labort dr. Novák Hunor hozta létre. Célja az volt, hogy létrehozza Budapest legjobb gyermek laborját, ahol egyszerre van jelen a gyerekbarát ellátás és a magas szakmai színvonal: a Krokiban a rendkívül szigorú amerikai Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guideline-ja alapján történik a vérvétel folyamata.

Rendelőnkben – nem általános – módon a mintákat elő is készítjük (centrifugáljuk, savózzuk, fagyasztjuk), hogy a nagy központi laborokba továbbítva a mintát minél kevesebb vérből a lehető legpontosabb eredmény születhessen.

Időpontfoglalás

gyakori kérdések

Beutaló semelyik vizsgálatunkhoz nem kell (kivétel a hemokultúra, a Lyme kór vizsgálat, és a többszörös vérvétellel járó vércukorterhelés). Erősen javasoljuk azonban szakmai szempontok miatt, hogy minden vérvétel előtt saját orvosukkal konzultáljanak, és lehetőleg orvosi javaslatra történjen a vérvétel, legyen pontosan meghatározva, milyen paramétereket kérnek, utána az eredményeket pedig orvosa értékelje.

Ugyanis a csak szülők által kért vérvételek sokszor értelmetlenek (feleslegesek) vagy hiányosak (több paramétert kellene nézni), ezért ha utána történik csak orvosi vizsgálat, újabb vérvételre lehet szükség a hiányzó értékek pótlásához, mert hiába veszünk le tartalék vérmintát, abból néha nem lehet egyes vizsgálatokat utólag elvégezni.

Gyakran kapjuk ezt a kérdést: “Sokára kaptam időpontot szakorvosi vizsgálatra, már laboreredményekkel szeretnék menni, hogy ne kelljen ismét heteket várni az eredmények értékelésére. Milyen vizsgálatokat végeztessek el?”

Leginkább semmilyet, a fenti “Kell-e beutaló?” kérdést javasoljuk elolvasni. Úgy jár legjobban a gyermek, ha megnézi orvos, és ő dönti el, kell-e egyáltalán vérvétel. Ne szúrjuk meg feleslegesen gyermekét! Ha a Krokiban járt vizsgálaton és mi kértük a vérvételt, mi a Krokiban online tartjuk kapcsolatot pácienseinkkel, ha megvan a vérvétel eredménye, nem kell heteket várnia azok értelmezésére, a “hogyan tovább”-ra. Ha csak vérvételre jött, lelet értelmezést és tanácsadást utólag csak akkor vállalunk, ha orvosi vizsgálatra is bejelentkezik.

Legtöbbször tévesen mondják a pácienseknek, hogy éhgyomorra kell a vérvétel. Hogy miért? Mert egyszerűbb a „biztonság kedvéért” mindenkit így küldeni vérvételre, mert abból “baj nem lehet”…. Mi azt javasoljuk, ne okozzon felesleges kínlódást gyermekének és magának sem, a páciensek több mint 95%-ának nem kellene éhgyomorra jönni vérvételre! Még vérzsírok, koleszterinszint stb. vizsgálat sem kell éhgyomorra.

Valójában az inzulinszint és az éhgyomri vércukor (éhomi glukóz) kell egyedül éhgyomorra, de utóbbi csak akkor, ha külön oda van írva, hogy éhgyomri kell! Ugyanis hiába szerepel vércukor (glukóz) a kérőlapon, ha nincs kiemelve, hogy éhgyomri kell, nem kell éhezni előtte, hiszen ez ún. random vércukormérést jelent, ami bármikor történhet, akár délután, akár este is, étkezéstől függetlenül. Az éhgyomor jelentése, hogy a vérvétel előtti 8 órában nem ehet a gyermek, és csak vizet ihat. Csecsemőknél 1 étkezés / 1 szoptatás kihagyása számít éhgyomornak (kb. 3 óra). Állandó gyógyszereket éhgyomros mintavétel esetén is javasolt bevenni!

Így szinte mindenki jöhet délután – este is vérvételre, ez jelentős segítség a szülőknek, hiszen nem kell munkahelyről elkérni magukat vagy szabadságot kivenni egy vérvétel miatt.

Mindent emailben kap meg, illetve az EESZT felhőbe is feltöltésre kerül a lelet. Laborparaméterenként változik, mi mennyi idő alatt készül el: van, aminek már aznap van eredménye, míg más laborvizsgálatokat csak pár hetente végeznek a legnagyobb laborok is. Ilyen esetekben újabb emaileket kap, a lelet mindig bővül az elkészült vizsgálattal.

Árkalkulátorunknál az egyes laborparamétereknél a vállalási idő oszlopban láthatja a konkrét határidőt. Előfordul, hogy a leírtakhoz képest 1 nappal előbb elkészülnek az eredmények, de erre nincs ráhatásunk, nem lehet “megsürgetni” a labort, vagy sürgős vizsgálatkérést feladni. Ha például elfelejtett vérvételre időpontot foglalni, és holnap lesz műtét, hiába nagyon sürgető Ön számára az eredmény, mi sem tudunk mit tenni, ahogy más magán vérvételi hely sem: a nagy laborok ugyanolyan tempóban dolgoznak. Rajtunk nem múlik a gyorsaság, mi mindent a lehető leghamarabb intézünk.

Gyermekek vérvétele sokkal nehezebb: nem véletlen, hogy a legtöbb magán vérvételi helyen nem vállalnak gyerekeket, vagy csak néhány éves kortól. Ráadásul speciálisan képzett asszisztensekre van szükség, akik járatosak csecsemők vérvételében is, akár fejvénából is. A Krokiban dolgozóknak ebben nagy gyakorlata van.

Hat hónapos kor felett érzéstelenítő krémet is használunk, ez a bőr felsőbb rétegeiben a fájdalomérzetet tudja blokkolni. Van, aki semmit sem érez meg a vérvételből, van, aki ugyanúgy sír (mert fél, vagy mert mélyre kell szúrni, ahol már nem tud hatni a krém). Sajnos nem ritka, hogy elsőre nem sikerül megszúrni a vénát (az érzéstelenítő krémnek időnként észlelhető rossz “mellékhatása”, hogy a vénákat összehúzhatja), és máshol kell próbálkozni akár többször is, ahol már nincs érzéstelenítve a bőr. Gyerekek vékony vénáit nehezebb szúrni, azok könnyen elpattanhatnak.

Kollégáinkkal igyekszünk a lehető legjobban elterelni a gyermekek figyelmét a mintavételről, a lefogást nem preferáljuk, mert attól nem fog csökkenni a beavatkozással járó trauma. Sajnos azonban néha szükséges lefogást is alkalmaznunk. Sok jó tapasztalatunk van olyan páciensekkel, akik tűfóbiájuk miatt nehezebben viselik a vérvételt.

Előfordulhat, hogy bár látszólag sikerül jól levenni a vért, de a kémcsőben véralvadék jön létre vagy szétesik a benne lévő hemoglobin (a minta hemolítikus lesz), a labor így nem tudja lemérni, ezért újabb vérvétel válhat szükségessé. Sajnos nem lehet megjósolni, kinél alakul ez ki: ezért ha ez gyermekénél előfordul, ez esetben újabb vérvételi lehetőséget biztosítunk ingyenesen.

Igyekszünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a vérvétel során, a legprofibb szakasszisztensek szúrják a vénákat, ennek ellenére nem garantált, hogy gyermekénél az első szúrás sikeres lesz, mindent le tud mérni a labor, és hogy biztosan nem fog semmi sem fájni. Ez az igazság!

A váró közös a vérvételre és orvosi vizsgálatra várók számára. Előfordul, hogy csak vérvétel van aznap abban az idősávban, de a vérvételre váró gyermek is köhöghet, lehet lázas stb., mert van, akinek kifejezetten akut betegsége miatt kell a vérvétel. Tehát azt garantálni, hogy beteg gyermek nem lesz Önökkel egy légtérben, képtelenség. (Ráadásul a makk egészséges gyerekek is fertőzhetnek, mert a vírusok többsége már a tünetek megjelenése előtt fertőz.) Ha ez kifejezetten zavarja, nem mi leszünk a megfelelő választás Önnek.

Vérvétel esetén a vérvétel díját (mintavételi díj) bankkártyával előre kell kifizetnie az online foglalás során.

Ezen felül a konkrét kért laborparaméterek árát pedig bankkártyával a helyszínen kell kifizetnie a Kroki laborjában a vérvétel előtt. Készpénzes fizetési lehetőség nincs.

Profi árkalkulátorunk segítségével könnyen össze tudja adni, mennyibe fog kerülni az összes kért laborvizsgálat. Vagy van egyszerűbb megoldás is: válassza ki akciós, komplett laborvizsgálati csomagjainkat!

Ha vérvételre jön: amennyiben a késés több, mint 15 perc, nem biztos, hogy vérvételét el tudjuk végezni, ezt a helyszínen tudjuk majd megmondani, az aktuális helyzetet, Ön után érkező / késő pácienseket látva. Amennyiben már nem fér bele, ingyenes kontroll időpontot adunk.

Igyekszünk rugalmasak lenni a késés tekintetében, de a fentiek betartására azért van szükség, mert a Kroki laborja szigorú időpontok alapján működik, és 1-2 késés akár tucatnyi, a késő páciens után érkező más pácienst várakoztathat meg akár jelentősen is, ami nem korrekt velük szemben.

Köszönjük a megértését!

pácienseink mondták

vérvétel után (Google értékelés)

Nora Forintos

Vérvétel voltam a 4 éves fiammal. Észre sem vette mikor levették a vért! Minden tökéletes volt, máskor is ide jövünk.

Mária Puskás

Mira életében először nem sírt a vérvétel alatt, engedte a vizsgálatot. Zsófi és Orsi mérhetetlen empátiával és szeretettel fordult felénk. Pontosan és egyszer szúrták, kislányom végig nyalókázott közben.

Kiss Viktória Adrienn

Fájdalommentes vérvétel, a baba egy picit sem sírt, nagyon kedves, dalolós asszisztensek foglalkoztak a gyermekkel. Köszönjük.

Adrienn Kenyeres

Minden szülőnek ajánlom a rendelőt, aki szeretné, hogy gyermekének a vérvétel ne trauma legyen. 

Kisfiam a vérvétel után mosolyogva játszott tovább és vidáman mentünk haza.

Melinda Kalapács

Vérvételen jártunk a Krokiban. A 3 és 5 éves kislányaim mosolyogva szálltak ki a székből, észre sem vették, hogy mi történik velük, azóta is mesélik a barátoknak milyen szuper helyen  jártak. 🙂

mitől lesz
gyermekbarát a vérvétel

és hogyan működik az érzéstelenítés?

A vérvételt tapasztalt csecsemő- és gyermekápoló szakembereink végzik (Zsófi, Kata és Orsi) gyerekeknél és felnőtteknél is, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek vérvétel terén. Mindent megteszünk a jó élményért, ezért ölben lehet gyermeke, szoptathat is, 6 hónapos kor felett pedig helyi érzéstelenítő krémet használunk, ami Önnek semmibe sem kerül.

Az érzéstelenítés minimalizálja vagy akár teljesen meg is szünteti a fájdalmat, ebben az esetben azonban 30-60 perc várakozás szükséges a hatás kialakulásához, de van játéksarok a kellemes légkör érdekében, hogy könnyen teljen az idő! Az érzéstelenített bőrfelületen egy tűvel szúrás olyan érzés, mintha puha ujjal nyomnánk meg a bőrünket, az érzés átalakul, a fájdalom megszűnik, de nem lesz érzéketlen a bőr.

gyermek vérvétel - váró
Időpontfoglalás

mi az a tartalék vérminta

és hogyan kérhet utólag pótvizsgálatot?

Haladó szellemiségű, gyakorlatias intézményként a Krokiban úgy döntöttünk, akinél csak tudunk, leveszünk egy cső tartalék vért pluszban (ún. kémiás cső, depo minta), amit lefagyasztva 2 hónapig megőrzünk. Ez a rendhagyó, ingyenes szolgáltatás ügyfeleink érdekét szolgálja, hiszen gyakran előfordul, hogy további paramétereket kell vizsgálni. Hogy miért? Például ha egy laborparaméter rossz, sokszor kiegészítő, ritkább vizsgálatokat is kérni kell a kivizsgálás során második lépcsőben, vagy más orvos (gasztroenterológus, nefrológus stb.) is kérhet más laborparamétereket az eredeti problémától függetlenül.

Ilyenkor nem hogy új vérvétel nem kell, de be sem kell jönnie a rendelőbe: csak írnia kell az asszisztens@krokirendelo.hu címre, kolléganőim megnézik, megoldható-e a pót vizsgálatkérés, elég-e a minta, nem hemolizált-e stb. Amennyiben igen, emailben küldik a fizetési linket, így online kifizetheti a kért extra vizsgálatokat és emailben kapja majd az eredményt. Kérjük emiatt ne jöjjön be a rendelőbe, hanem csak emailt írjon, mert idő, amíg egyeztetünk a laborral is.

A legtöbb laborparamétert az ún. kémiás csőből vizsgálják, ebből rakunk mi is félre. A vérkép, véralvadás stb. vizsgálatához ugyanakkor más típusú csőbe kell levenni a mintát, ilyen pótkérést sajnos nem tudunk elvégezni.

Kroki magán gyermekrendelő