FELNŐTT Vérvétel

és széles körű laborvizsgálatok

A Krokiban nincs pofavágás, szemforgatás, és nem fog bunkó asszisztenssel találkozni.

“A feleségemtől vettek kolléganőim vért. Azt mondta, ilyen jó vérvétele még nem volt soha, nem is érti, miért nem fogadunk felnőtteket is a laborba. Hát így indult.”

– dr. Novák Hunor, gyermekgyógyász, a Kroki alapítója

beutaló NEM KELL

Teljes laborvizsgálati palettánk elérhető így,
Synlabbal és egyéb laborokkal is szerződve vagyunk.

GYORS EREDMÉNY E-MAILBEN

Akár aznapra foglalhat időpontot, a legtöbb lelet pedig aznap vagy másnap elkészül, rekord gyorsasággal.

INGYENES PARKOLÁS A KERTBEN

Nekünk fontos az ügyfélélmény: a kertben tágas parkolónk várja, bent pedig nem kell sorban állnia, sokat várni.

KEDVES ÉS PROFI ASSZISZTENSEK

Finom és precíz vérvétel olyanoktól, akik babáktól is vesznek vért. Nincs futószalag: ha rosszul lesz, le is feküdhet, van idő!

MUNKA UTÁN IS JÖHET

Nem kell szabadságot kivenni

A Krokiban nem a szokások a döntőek, mi a nyugat-európai protokollokat követjük. Ennek köszönhetően nálunk nem kell feleslegesen éhgyomorra jönni (bővebben alul a gyakori kérdéseknél), és munkaidő után este is van vérvétel.

kizárólag online bejelentkezés, így nincs sorban állás

kíméletes vérvétel felnőtteknek

felár nélküli, ingyenes érzéstelenítés lehetséges

tartalék mintát fagyasztunk le, utólagos online vizsgálatkérés lehetséges akár hetekkel később is (csak írjon e-mailt)

felnott-vervetel

áraink

REJTETT KÖLTSÉGEK ÉS MEGLEPI NÉLKÜL

Magárendelőnkben IgG ételallergiateszteket (divatos nevén ételintolerancia teszteket) nem végzünk, mert teljesen szakmaiatlannak tartjuk, és nem vagyunk partnerek abban, hogy értelmetlen dologra költsék az emberek a pénzüket! Ezen kívül szinte minden vizsgálat, teljes laborvizsgálati paletta elérhető nálunk, mert mi a szokásoktól eltérően nem egy, hanem számos laborral szerződésben állunk (Synlab, Tritonlab, Debreceni Egyetem genetikai laborja, Corden lab, Spektrum labor, Primalab stb. Árkalkulátorunknál megtalálja az összes elérhető vizsgálatunkat.


Hozzánk csak online jelentkezhet be, a vérvétel díját előre kell bankkártyával kifizetnie. A konkrét laborparaméterek árát a vérvételi helyiségben kell kifizetnie bankkártyával. Árkalkulátorunkkal könnyen megnézheti, mennyibe kerül majd az összes kért laborvizsgálat, de választhat akciós laborcsomagjaink közül is. Áraink átláthatóak, nincs rejtett költség (pl.: “adminisztrációs díj” stb…)


Sok egészségpénztárral van szerződésünk, így a számlát benyújthatja feléjük.

Miért MÁSABB A KROKI LABOR,

MINT SOK MÁS VÉRVÉTELI PONT?

nálunk nem üzleti szemlélet uralkodik, hanem az ügyfélélmény és szakmaiság

egyszerű, ingyenes a parkolás a kertünkben lévő parkolóban

nálunk nem kell mindenkinek éhgyomorra jönnie, nem csak délig van vérvétel

tartalék vérmintát fagyasztunk le meg 2 hónapig – utólag online fizetéssel kérhet extra, pót vizsgálatot

ülve és fekve is lehetséges vérvétel, ingyenes érzéstelenítéssel

kicsi és rossz babavénákhoz szokott csecsemő- és gyermekápolók veszik felnőttektől is a vért

nem dobjuk ki vérvétel után, nincs futószalag: ha rosszul lesz, nyugodtan lefeküdhet

Dr. Novák Hunor

dr. Novák Hunor alapította a Kroki magán gyermekrendelőt és labort. Maximalistaként szeretett volna egy olyan helyet létrehozni, ahol jó ügyfélnek lenni, gyorsan van eredmény, nincs lehúzás – rejtett költség, és magas a szakmai színvonal.

Ezért a laborban nálunk az amerikai Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) irányelvei alapján történik a vérvétel folyamata, asszisztenseink rendszeres képzéseken esnek át.

Az sem általános gyakorlat Magyarországon, amit a Krokiban csinálunk: a mintákat elő is készítjük (centrifuga, savózás, fagyasztás stb.), ennek köszönhetően az ún. preanalitikai hibák jó része kiküszöbölhető. Azaz: pontosabb mérés lehetséges az igényes mintakezelésnek köszönhetően.

Időpontfoglalás

gyakori kérdések

Mindent emailben kap meg, illetve az EESZT felhőbe is feltöltésre kerül automatikusan a lelet. Laborparaméterenként változik, mi mennyi idő alatt készül el: van, aminek már aznap van eredménye, míg más laborvizsgálatokat csak pár hetente végeznek a legnagyobb laborok is. Ilyen esetekben újabb emaileket kap, a lelet mindig bővül az elkészült vizsgálattal. Bár rengeteg laborral szerződve vagyunk, elsődlegesen oda küldjük a vizsgálatokat, ami a leggyorsabb lesz Önnek.

Árkalkulátorunknál az egyes laborparamétereknél a vállalási idő oszlopban láthatja a konkrét határidőt munkanapokban számolva. Előfordul, hogy a leírtakhoz képest 1 nappal előbb elkészülnek az eredmények, de erre nincs ráhatásunk, nem lehet “megsürgetni” a labort. Rajtunk nem múlik a gyorsaság, mi mindent a lehető leghamarabb intézünk.

Legtöbbször tévesen mondják a pácienseknek, hogy éhgyomorra kell a vérvétel. Hogy miért? Mert egyszerűbb a „biztonság kedvéért” mindenkit így küldeni vérvételre, mert abból “baj nem lehet”…. Mi azt javasoljuk, ne okozzon felesleges kínlódást magának, a páciensek több mint 95%-ának nem kellene éhgyomorra jönni vérvételre! Még vérzsírok, koleszterinszint stb. vizsgálat sem kell éhgyomorra a modern orvosi irányelvek szerint!

Valójában az inzulinszint és az éhgyomri vércukor (éhomi glukóz) kell egyedül éhgyomorra, de utóbbi csak akkor, ha külön oda van írva, hogy éhgyomri kell! Ugyanis hiába szerepel vércukor (glukóz) a kérőlapon, ha nincs kiemelve, hogy éhgyomri kell, nem kell éhezni előtte, hiszen ez ún. random vércukormérést jelent, ami bármikor történhet, akár délután, akár este is, étkezéstől függetlenül. Az éhgyomor jelentése, hogy a vérvétel előtti 8 órában nem lehet enni, és csak vizet ihat. Állandó gyógyszereket éhgyomros mintavétel esetén is javasolt bevenni!

Így szinte mindenki jöhet délután – este is vérvételre, így nem kell munkahelyről elkérni magukat vagy szabadságot kivenni egy vérvétel miatt. A legtöbb vérvételi helyen csak kb. délig van vérvétel, mi azonban megoldottuk, hogy még akár este 7-re is jöhet!

Nincs külön felnőtt részleg, és a vérvételi helyiségünkben is gyerekmintás tapéta van a falon. A váróhelyiség is közös, nagy eséllyel lesznek ott szülők is gyerekkel, akár akut betegséggel is. Ha ez kifejezetten zavarja, nem mi leszünk a megfelelő választás Önnek.

Beutaló semelyik vizsgálatunkhoz nem kell (kivétel a hemokultúra, a Lyme kór vizsgálat, és a többszörös vérvétellel járó vércukorterhelés). Erősen javasoljuk azonban szakmai szempontok miatt, hogy minden vérvétel előtt saját orvosukkal konzultáljanak, és lehetőleg orvosi javaslatra történjen a vérvétel, legyen pontosan meghatározva, milyen paramétereket kérnek, utána az eredményeket pedig orvosa értékelje.

Ugyanis a nem orvos által kért vérvételek sokszor értelmetlenek (feleslegesek) vagy hiányosak (több paramétert kellene nézni), ezért ha utána történik csak orvosi vizsgálat, újabb vérvételre lehet szükség a hiányzó értékek pótlásához, mert hiába veszünk le tartalék vérmintát, abból néha nem lehet egyes vizsgálatokat utólag elvégezni. A vérvételi helyiségben és online sem vállalunk tanácsadást, mi nem fogjuk tudni eldönteni, Önnél milyen laborparamétereket indokolt vizsgálni!

Gyakran kapjuk ezt a kérdést: “Sokára kaptam időpontot szakorvosi vizsgálatra, már laboreredményekkel szeretnék menni, hogy ne kelljen ismét heteket várni az eredmények értékelésére. Milyen vizsgálatokat végeztessek el?”

Leginkább semmilyet, a fenti “Kell-e beutaló?” kérdést javasoljuk elolvasni. Úgy jár legjobban, ha megvizsgálja orvos, és ő dönti el, kell-e egyáltalán vérvétel. Nálunk nincs tanácsadás, se leletértékelés.

Nálunk csecsemő- és gyermekápoló végzettséggel rendelkező asszisztensek dolgoznak, akik még pici babáktól is tudnak vért venni, a legkisebb vénákból. Ez jelentős előny más vérvételi helyekhez képest. Mi nem spórolunk az ügyfeleken: speciális eszközöket, drágább és kisebb tűket használunk, mint az átlag, ezeknek köszönhetően alapból sokkal kevésbé fáj nálunk a vérvétel.

Ezen kívül ingyenes érzéstelenítésre is lehetőség van – ez nem kötelező, csak opció! dr. Novák Hunor csak így engedi tőle a vérvételt, és mindenkinek javasolja, aki nem szereti a fájdalmat. A speciális érzéstelenítő krém lidokaint tartalmaz, ez a bőr felsőbb rétegeiben a fájdalomérzetet tudja blokkolni. Ez jelentősen csökkenti vagy teljesen megszüntetni a szúrásos fájdalmat, ebben az esetben azonban kb. 20-30 perc várakozás szükséges a hatás kialakulásához a várónkban. Az érzéstelenített bőrfelületen egy tűvel történő szúrás olyan érzés, mintha puha ujjal nyomnánk meg a bőrünket, az érzés átalakul, a fájdalom megszűnik, de nem lesz érzéketlen a bőr.

De vannak rossz híreink is, semmi sem fekete vagy fehér. Sajnos előfordul, hogy elsőre nem sikerül megszúrni a vénát (az érzéstelenítő krémnek időnként észlelhető rossz “mellékhatása”, hogy a vénákat összehúzhatja), és máshol kell próbálkozni. Előfordulhat, hogy bár látszólag sikerül jól levenni a vért, de a kémcsőben véralvadék jön létre vagy szétesik a benne lévő hemoglobin (a minta hemolítikus lesz), a labor így nem tudja lemérni, ezért újabb vérvétel válhat szükségessé. Sajnos nem lehet megjósolni, kinél alakul ez ki: ezért ha ez előfordul, ez esetben ingyenes újabb vérvételi lehetőséget biztosítunk.

Vérvétel esetén a vérvétel díját (mintavételi díj) bankkártyával előre kell kifizetnie az online foglalás során.

Ezen felül a konkrét kért laborparaméterek árát pedig bankkártyával a helyszínen kell kifizetnie a Kroki laborjában a vérvétel előtt. Készpénzes fizetési lehetőség nincs.

Profi árkalkulátorunk segítségével könnyen össze tudja adni, mennyibe fog kerülni az összes kért laborvizsgálat. Vagy van egyszerűbb megoldás is: válassza ki akciós, komplett laborvizsgálati csomagjainkat!

Ha vérvételre jön: amennyiben a késés több, mint 15 perc, nem biztos, hogy vérvételét el tudjuk végezni, ezt a helyszínen tudjuk majd megmondani, az aktuális helyzetet, Ön után érkező / késő pácienseket látva. Amennyiben már nem fér bele, ingyenes kontroll időpontot adunk.

Igyekszünk rugalmasak lenni a késés tekintetében, de a fentiek betartására azért van szükség, mert a Kroki laborja szigorú időpontok alapján működik, és 1-2 késés akár tucatnyi, a késő páciens után érkező más pácienst várakoztathat meg akár jelentősen is, ami nem korrekt velük szemben.

Köszönjük a megértését!

pácienseink mondták

vérvétel után (Google értékelés)

Nora Forintos

Vérvétel voltam a 4 éves fiammal. Észre sem vette mikor levették a vért! Minden tökéletes volt, máskor is ide jövünk.

Mária Puskás

Mira életében először nem sírt a vérvétel alatt, engedte a vizsgálatot. Zsófi és Orsi mérhetetlen empátiával és szeretettel fordult felénk. Pontosan és egyszer szúrták, kislányom végig nyalókázott közben.

Kiss Viktória Adrienn

Fájdalommentes vérvétel, a baba egy picit sem sírt, nagyon kedves, dalolós asszisztensek foglalkoztak a gyermekkel. Köszönjük.

Adrienn Kenyeres

Minden szülőnek ajánlom a rendelőt, aki szeretné, hogy gyermekének a vérvétel ne trauma legyen. 

Kisfiam a vérvétel után mosolyogva játszott tovább és vidáman mentünk haza.

Melinda Kalapács

Vérvételen jártunk a Krokiban. A 3 és 5 éves kislányaim mosolyogva szálltak ki a székből, észre sem vették, hogy mi történik velük, azóta is mesélik a barátoknak milyen szuper helyen  jártak. 🙂

tartalék vérminta

ÍGY kérhetŐ utólag MÉG VIZSGÁLAT

A Kroki laborjában leveszünk egy csőnyi vért pluszban (ún. kémiás cső, tartalék minta), amit 2 hónapig megőrzünk fagyasztva, savózva. Így később más orvos (endokrinológus, belgyógyász stb.) is kérhet egyéb laborparamétereket újabb vérvétel nélkül, akár az eredeti problémájától függetlenül is.

Ha ezt szeretné, ne jöjjön a rendelőbe, csak írjon emailt az asszisztens@krokirendelo.hu címre, kolléganőink egyeztetnek a laborral és ellenőrzik a mintáját. Ha el lehet végezni abból a kiegészítő vizsgálatot, már küldik is az online fizetési linket, az eredményeket pedig emailben kapja meg szokás szerint.

Vérkép, véralvadás illetve néhány másik paraméter vizsgálatára nem megfelelő a fagyasztott savó, a legtöbb ún. kémiai vizsgálatra, szerológiára azonban alkalmas a tartalék minta.

Időpontfoglalás
Kroki magán gyermekrendelő