FOGLALÁSI NAPTÁR

Laborba, vérvételre, NEM ELŐFIZETŐKNEK

Gyakori KÉRDÉSEK

Beutaló semelyik vizsgálatunkhoz nem kell. Erősen javasoljuk azonban szakmai szempontok miatt, hogy például vérvétel előtt saját orvosukkal konzultáljanak, és lehetőleg orvosi javaslatra történjen a vérvétel, legyen pontosan meghatározva, milyen paramétereket kérnek, utána az eredményeket pedig orvosa értékelje. Ugyanis a csak szülők által kért vérvételek sokszor értelmetlenek (feleslegesek) vagy hiányosak (több paramétert kellene nézni), ezért ha utána történik csak orvosi vizsgálat, újabb vérvételre lehet szükség a hiányzó értékek pótlásához.

Vérvételt csecsemő- és gyermekápolóink végzik. Hat hónapos kor felett érzéstelenítő krémet használunk, ilyenkor úgy kell készülni, hogy kb. 30-40 perc várakozás szükséges a játszósarokban. Ha kérdése van a laborvizsgálatokkal kapcsolatban, írjon az asszisztens@krokirendelo.hu címre és laboros kolléganőink segítenek Önnek!

Legtöbbször tévesen mondják a pácienseknek, hogy éhgyomorra kell a vérvétel, csak egyszerűbb a „biztonság kedvéért” mindenkit így küldeni vérvételre. Ne okozzon felesleges kínlódást gyermekének és magának sem, a páciensek több mint 90%-ának nem kellene éhgyomorra jönni vérvételre!

Valójában az inzulinszint és az éhgyomri vércukor (éhomi glukóz) kell egyedül éhgyomorra, de utóbbi csak akkor, ha külön oda van írva, hogy éhgyomri kell! Ugyanis hiába szerepel vércukor (glukóz) a kérőlapon, ha nincs kiemelve, hogy éhgyomri kell, nem kell éhezni előtte, hiszen ez ún. random vércukormérést jelent, ami bármikor történhet, akár délután, akár este is, étkezéstől függetlenül.

Hat hónapos kor felett érzéstelenítő krémet is használunk, ez a bőr felsőbb rétegeiben a fájdalomérzetet tudja blokkolni. Van, aki semmit sem érez meg a vérvételből, van, aki ugyanúgy sír (mert fél, vagy mert mélyre kell szúrni, ahol már nem tud hatni a krém). Sajnos nem ritka, hogy elsőre nem sikerül megszúrni a vénát, és máshol kell próbálkozni akár többször is, ahol már nincs érzéstelenítve a bőr (az érzéstelenítő krémnek rossz mellékhatása, hogy néha a vénákat összehúzhatja). Gyerekek vékony vénáit nehezebb szúrni, könnyen elpattanhatnak.

Előfordulhat, hogy a vér a kémcsőben alvadt darabokat tartalmaz vagy szétesik a benne lévő hemoglobin (hemolítikus lesz), a labor így nem tudja lemérni, ezért újabb vérvétel válhat szükségessé. Ezt nem lehet megjósolni, kinél lesz így, ha ez előfordul, ez esetben ingyenes újabb vérvételi lehetőséget biztosítunk.

Igyekszünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a vérvétel során, az azonban fontos: nem garantált, hogy gyermekénél az első szúrás sikeres lesz, mindent le tud mérni a labor, és hogy biztosan nem fog semmi sem fájni. Ez az igazság!

Nem kell két időpont, csak vérvételre foglaljon időpontot, azzal egyidőben mintát is leadhat.

A helyszínen csak bankkártyával lehet fizetni, készpénzzel nem. Egészségpénztárra el lehet számolni mindent, a foglalás során kell megadni a számlázási adatait.

ÁRAK

Vérvétel esetén foglalás után bankkártyával kell kifizetni előre a vérvétel díját. A kért laborvizsgálatok díját ezen felül kell kifizetni majd a helyszínen, bankkártyával.

MÓDOSÍTÁS, LEMONDÁS

Az emailben kapott linken lehetséges, legkésőbb az időpont előtt 12 órával. Lemondás esetén az összeg 100%-át visszautaljuk.

PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA

Ha elégedetlen volt a vérvétellel, és panaszát 24 órán belül jelzi, a vérvételi díj 100%-át visszafizetjük.
Részletek >>

FOGLALÁSI FELÜLET

Foglalni csak 2 hétre előre lehet. Ha minden nap szürke, már nincs szabad időpont. Egészségpénztárak: a foglalás során választhatja ki, mire kéri a számlát – részletek az elszámolásról itt, utólag nem tudok a számlán módosítani!

Kroki magán gyermekrendelő